Sığır Süt Yemi – 18
Kaba yem programına ilave edilebilecek %18 ham protein seviyesinde karma süt inek yemi. Sağılan süt ineklerinin besin maddeleri ihtiyaçlarını karşılamak üzere tümü doğal protein, enerji, vitamin ve mineralleri sağlar.
ÖZELLİKLERİ
- Kullanımı kolay ve depolamaya elverişli olup, toplam karıştırılmış rasyon(TMR) içinde kullanılabilir.
- En fazla yem alımına uygun yüksek lezzettedir.
- Asidozis’ten korunmak için tampon maddelerle güçlendirilmiştir.
- Enerji, protein, mineral ve vitaminlerin çok iyi dengelenmiş kombinasyonunu sağlar.
- En uygun protein sindirimi için by-pass protein ve rumende parçalanabilen proteinlerin en uygun karışımlarını içerir.
FAYDALARI
- En uygun süt yağı üretimine yönelik rasyondaki toplam selülozu arttırmak için yeterli ölçüde NDF(Neutral Detergent Fiber) sağlar.
- Yüksek süt verimini ve süt verim döneminin uzamasını destekler.
Besin Maddesi | % |
Su, % (en çok) | 12 |
Ham Protein, % (en az) | 18 |
Ham Selüloz, % (en çok) | 14 |
Ham Kül,% (en çok) | 9 |
HCl'de Çözünmeyen Kül, % (en çok) | 1 |
NaCl, % (en çok) | 1 |
Metabolik Enerji, (en az, kcal/kg) | 2700 |
A Vitamini, IU/kg (en az) | 7.000 |
D3 Vitamini, IU/kg (en az) | 1000 |
E Vitamini, mg/kg (en az) | 30 |
Fosfor % (en az ) | 0,5 |
Sodyum, % (en az-en çok) | 0,2-0,4 |
Kalsiyum, % (en az-en çok) | 0,8-1,5 |
KULLANIM ŞEKLİ:
- Buzağılamadan 21 gün önceden başlayarak düvelerin kullandığı Beyza Düve Yemi veya kurudaki ineklerin kullandığı %18 Proteinli Beyza sığır Süt Yemi ile (kaba yem proğramına ve süt verimine göre) kademeli olarak değiştirilir. Doğumdan önce verilen yemler doğuma 12-14 gün kalınca tamamıyla %18 Proteinli Beyza sığır Süt Yemi ile yer değiştirmiş olmalıdır.
- Sağım dönemi sırasında oldukça yoğun yem tüketimini garantilemek için doğumdan bir hafta önce Beyza sığır Süt Yemi hayvan başına, günde 4-5 kg'a ulaşıncaya kadar kademeli olarak arttırılır. Yüksek verimli hayvanlarda bu arttırım 6-7 kg'a kadar yapılabilir.
- Doğumdan sonraki bir hafta on gün içinde Beyza sığır Süt Yemi günde 0,5 kg.' dan fazla olmamak şartı ile kademeli olarak arttırılır.